fbpx

Винаги в търсене нов репертоар, Антоан Мориниер е често канен гост за рецитали, камерна музика и концерти по цял свят: Франция, Канада, Гърция, Кипър, Белгия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Германия, Австрия, Чехия, Дания и др.

С изявен интерес към съвременната музиката, Антоан участва в композирането на пиесата “Suite pour guitare”, заедно с японския композитор Рикако Уатанабе (композитор и професор в Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse в Париж, Франция). Премиерата на тази пиеса се състои в Испания през 2012. Репертоарът на Антоан включва композициите за китара и кларинет „Obscurs“, написани специално за него от превъзходния френски кларнетист Рафаел Север. През 2017 Антоан представя творба за пиано, кларинет и две китари, в компанията на Рафаел Север, Тибó Гарсия и композитора на пиесата Жан Фредерик Нойбурге.

През 2017 Антоан започва съвместна работа с хореографа по съвременен танц Луис Нам Ле Ван Хо.

В резултат на спечелените 1-ви места на международните китарни конкурси в Севиля (Испания) и Виена (Австрия), Антоан Мориниер е на дълго международно турне, с повече от 30 концерта по цял свят.

Антоан Мориниер издава първия си диск за лейбъла „Contrastes Records“ (разпостраняван от Naxos) през 2016. Следващата година той се дипломира в Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris в класа на Оливие Шасан. В последствие се прехвърля да учи при Люк Рокети в Консерваторията на Бордо (Франция), където се дипломира с най-високи почести. През последните две години, Антоан работи с известния френски китарист Жереми Жув. В момента Антоан преподава в St Maur des Fosses Regional Conservatory във Франция.

 

 

GuitArt Sofia 2018 EuroStrings Creative Europe