fbpx

Давиде Джовани Томази е роден през 1991 в Павиа, Италия и е считан за един от най-обещаващите таланти на своето поколение. Той се дипломира с почести в Консерваторията в Новара под ръководството на Гуидо Фихтнер на осем годишна възраст. След това е приет, и в последствие се дипломира в Chigiana Academy в Сиена където учи с професор Оскар Гилия.

В момента Давиде посещава майсторските класове на Паоло Пегораро и Адриано Дел Сал в Академията Segovia в Порденоне (Италия) и следва магистратура с професор Пегораро в Kunst Universitaet, Грац.

Давиде е носител на повече от 25 награди от различни международни китарни конкурси между които: 2-ра награда (1-ва не е давана тази година) на Международния музикален Конкурс „ARD“ в Мюнхен, Германия - считан за един от най-престижните конкурси в света; 1-ва награда на Tokyo International Guitar Competition, 2-ра награда на Guitar Masters 2016 (Вроцлав, Полша); 1-ва награда на Jose Tomas International Guitar Competition (Петрер, Испания); 1-ва награда на Gargnano International Guitar Competition (Италия); 1-ва награда на “Emilio Pujol” International Guitar Competition (Сасари, Италия); 1-ва награда и „Награда на публиката“ на Viseu International Guitar Competition (Португалия); 1-ва награда на Premio Fondazione CRT (Ивреа), и разбира се Националната награда на изкуствата връчвана от Италианското министерство на културата на най-добрите и обещаващи музикални таланти в Италия. Давиде също така получава наградата „Revelation Of The Year“ / Златна китара на 22-та Международна китарна конвенция в Алесандрия (Италия).

Давиде е често канен гост-изпълнител на най-престижните сцени по света. Между тях са: Аудиториума на Museo del Violino в Кремона, Италия; Националния Форум на музиката във Вроцлав; Prinzregententheater в Мюнхен; Teatro Coccia в Новара, Голямата Зала / Aula Magna на Университета “La Sapienza” в Рим, Teatro Verdi в Сасари, Института за италианска култура в Париж, Grosser Ehrbar Saal, Виена; Hakuju Hall в Токио и много други.

Давиде е артист на D’Addario от 2016.

 

 

GuitArt Sofia 2018 EuroStrings Creative Europe