fbpx

“Много млад талант с невероятно сценично присъствие и изпълнителска зрялост,“ според Supereva 2010. Доменико е роден в Граняно, Италия през 1993 година. Той започва да свири на китара през 2004 година под първоначалното ръководство на Фабио Мастрояни, преминавайки към професор Марко Каяаца през 2006. През 2012 е приет в консерваторията San Pietro a Majellа, в Наполи (Италия), където се дипломира с почести през 2015 в класа на Винченцо Амабиле. В момента той подготвя своята магистратура под ръководството на Фредерик Зиганте в Консерватория „Вивалди“ в Алесандрия, Италия. От 2015 насам Доменико продължава да развива своя огромен талант под ръководстово на Паоло Пегораро и Адриано дел Сал в Segovia Guitar Academy в Порденоне.

Доменико развива своята концертна дейност от 2009-а насам в неговата родна Италия и по света. Бил е гост на множество значими китарни фестивали и е участвал активно в майсторските класове на Аниело Дезидрио, Лео Брауър, Марчин Дила, Фредерик Зиганте, Лоренцо Микели, и Мануел Баруеко.

През 2017 Доменико става носител на множество призове: 1-ва награда на „National Art Prize“ (established by MIUR); 1-ва награда на международния китарен конкурс „Николо Паганини“ в Парма; 1-ва награда на международния китарен конкурс в Мотола, което в последствие води до издаването на първия му диск.

Други награди: 1-ва награда на националния китарен конкурс „Giulio Rospigliosi“ през 2013; 3-та награда (2014) и 2-ра награда (2015) в международния китарен конкурс на Мотола; 1-ва награда на международния китарен конкурс „ Giulio Rospigliosi“ в Пескара (2014) и на втори международния китарен конкурс „Andres Segovia“ в Линарес (2015); 3-то място в конкурса посветен на „Клаудио Абадо“ в Лука (2015); и 2-ро място на международния конкурс на Парижката Китарна Фондация през 2016.

Доменико също така е бил част от журито на много конкурси по класическа китара и често преподава майсторски класове по китарни фестивали.

 

 

GuitArt Sofia 2018 EuroStrings Creative Europe