fbpx

Рафаел е млад китарен виртуоз от Париж, Франция. Роден през 1996 година, той започва своите уроци по класическа китара на крехката възраст от девет години, първо с Хасен Адади в Консерватория Шоле, и по-късно при Мишел Гризар в Нант, Франция. През 2014 година, той е приет в Парижката Консерватория за Музика и Танц в класа на Ролан Дион и неговия асистент Жан-Марк Дзвеленройтър. Той се дипломира с Бакалавър на Изкуствата през 2017 (summacumlaude / с най-високи почести). В момента работи по своята Магистратура по Класическа китара с професор Тристан Манукиан.

Ралични стажове и курсове са допринесли много за неговото музикално развитие, най-вече тези с професорите Арно Санз, Габриел Бианко и Йудикел Пероа, с които Рафаел работи през последните три години. Рафаел обича да си обогатява репертоара като аранжира произведения на Й.С. Бах, Д. Скарлати, и Е. Гранадос (най-вече неговите „Поетични валсове за класическа китара“).

През 2017 Рафаел печели 1-ва награда на Международния Китарен Конкурс „Хоси Томас“ във Вила Петрер, Испания; 3-то място на Кутна Хора Международен биенале китарен конкурс в Чехия. Той също така е лауреат на Международния китарен конкурс във Вишеу, Португалия с 3-то място, Кория, Испания, с 2-ро място, и Фонтъне су Буа, Франция с 1-во място.

Рафаел е канен често да изпълнява камерна музика във фестивала “Folle journee de Nantes” и като солист в много китарни фестивали във Франция, между които Международния китарен фестивал Париж. Наред с бележитите му представления трябва да се споменат концертите му в Севиля, Испания, със струнния оркестър на консерваторията в Нант, и най-актуалното – петдневно турне с Оркестъра на Пау, с които Рафаел изпълнява Concierto de Aranjuez.

 

GuitArt Sofia 2018 EuroStrings Creative Europe