Българо–швейцарското трио ACordBass ще направи концерт на 26-ти октомври в Куклен театър - Пловдив.

 

AFC - QR Code (2)
Calendar

Трио ACordBass обединява Ирина–Калина Грудева (контрабас), Стефан Чапуис (бандонеон) и Георги Василев (китара) в алхимия от звуци, произтичащи от синергията и съучастието между трима изключителни артисти, които потапят публиката в трептяща вселена между съня и посвещението.

Стилистично казано музиката и текстовете са повлияни от естетиката, мелодиите, ритмите и богатите културни традиции на три различни свята – Латинска Америка, Балканите и Скандинавия. Създаването на този холистичен проект произтича от желанието на участниците да обединят изразителни средства на разнообразни изкуства, за да направят нова палитра от художествена изява, която се основава на идеята, че всички неща са взаимосвързани.

Ирина–Калина Грудева е контрабасистка и мултидисциплинарна изпълнителка с активна международна дейност.  Понастоящем живее в Швейцария. Учи контрабас с професор Тодор Тошев в Софийска държавна консерватория и с Франко Петраки в Женевската консерватория, където получава Първа награда за виртуозитет през 1993 г.;

Стефан Чапуис  "... този виртуоз на бандонеона и акордеона не познава граници на стила: класическа музика, джаз, съвременна и популярна музика..., неговият артистичен изказ веднага съблазнява с изразителността и с една истинска чувственост... ". Понастоящем преподава в Музикалната Академия в Лозана, в Kонсерваторията на гр. Сион и в EJMA (Училище за джаз и съвременна музика);

Георги Василев е считан от медиите за китарист с уникален талант, музикален подход и артистично майсторство. Той е възпитаник на Любен Хараламбиев и Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна. През 1987 г. продължава обучението си с Николай Михайленко в Киевската консерватория. През 1992 г. завършва с най-високо отличие три годишна специализация "classe de virtuosité" с Мария Ливия Сао Маркос в Женевската Консерватория. Успоредно с това, като допълнение към музикалното си образование, учи дирижиране с реномирания хоров диригент Мишел Корбо, композиция и оркестрация с Жан Балисa и завършва музикология през 1996 г. По- късно специализира в Кралската Академия в Копенхаген и се дипломира като концертиращ солист в класа на Инголф Олсен през 2001 г.

Hot

Концертът на трио ACordBass е на 26.10.2019г., от 19:00ч., в Куклен театър – Пловдив.

Танго вечерта ще завърши в Be Bop Cafe с концерт на известната българска танго банда „Тango Cats”, които напоследък добиват все повече популярност.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.