fbpx

Майстори на китарата...

Веселин Койчев празнува годишнина с концерт в Пловдив

На 30.10. в Куклен театър - Пловдив, майсторът на китарата Веселин Койчев ще отпразнува 60-годишнината си с концерт под наслов „Майстори на китарата“, където заедно с него на сцената ще се качат колеги, студенти и приятели на пловдивският музикант.

Веселин Койчев е популярна фигура в българската музикална общност. Неговата дейност е неразривно свързана с българската джазова музика. Смесването на джаз с елементи на рок и българска народна музика са в основата на неговото творчество. Смесването на джаз с елементи на рок и българска народна музика са в основата на неговото творчество. По важните акценти в творческия му път са: дуото с Дочо Панов, дало посока на българската джазова музика към националния ни фолклор. Основател е на първата широко-популярна етно джаз група в България „Джаз линия”, заедно Дочо Панов, Радул Начков, Теодосий Спасов и Ялдъз Ибрахимова. От 1987 г. е артистичен директор на Международния младежки джаз фестивал в гр. Пловдив. През 1988 г. създава и „Бенд 19”, а през 1990 г. дамската вокална група „Компакт Войсис”. От 1991 г. е лидер на емблематичната за Пловдив джазова формация „Бели, зелени и червени”.

На сцената с него ще се качат и проф. Цветан Недялков- известен не само в професионалните музикални среди в България. Вече от доста години той е активно действащ китарист, познат на широката общественост като участник в популярната култова група „Ку-ку бенд“. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука ѝ. Китарен ансамбъл „Академика”, който е уникална студентска формация от 12 класически китари и една акустична бас китара. Художествен ръководител на ансамбъла от основаването му до днес е Стела Митева-Динкова – проф. д-р в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” - Пловдив. Съставът успешно концертира в различни градове на България на национални и международни форуми и участва в Международни фестивали. Ангел Демирев, който свири на китара от 5 годишен, изучава класическа китара, както и много други стилове в музиката като: фюжън, народна музика и различни източни номадски стилове. Познат е и от различни музикални проекти като: Cinga Manga Funk, Theodosii Spassov Quintet, Shaka Zulu Orchestra, Perfect Stranger, RomaNeno Project и разбира се неговото Angel Demirev Trio. Христо Минчев (бас китара) – живее и работи в гр. Пловдив. Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в гр. Пловдив, специалност “Джаз и поп изпълнителско изкуство”, със специален инструмент бас китара. Участник е в множество различни блус, джаз и поп проекти. Преподава бас китара и контрабас в ПУ „Паисий Хилендарски”. Александър Леков е басист и композитор. Записва и свири с едни от най-големите български музиканти - Теодосий Спасов, Милчо Левиев, Христо Йоцов, Антони Дончев, Стоян Янкулов, Шибил Бенев, Петър Момчев, Димитър Димитров, Асен Дойкин, Йълдъз Ибрахимова, Веселин Койчев, Джаз Линия, Бели зелени и червено и др. Николай Карагеоргиев - реподава джаз и поп китара в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив. Петър Койчев, син на Веселин койчев и също толкова добър музикант. Музикалните му интереси са в областта на джаз и фюжън музиката с български народен фолклор. Преподава джаз и поп китара в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив.

Репертоарът ще е специална изненада за всички присъстващи.

Не пропускайте!!!

30.10.2020, 19:00ч., Куклен театър, Пловдив!

Местата са ограничени!!!

Билети тук: https://bilet.bg/bg/cart/order/koncert-na-veselin-koychev-i-priateli/2462

www.facebook.com/guitartfest/

www.guitart.bg