fbpx

Ние от GuitArt Festival сме изключително развълнувани от представените китарните работилници (workshops) в рамките на фестивала Пловдив 2017. Посетителите на фестивала имаха възможността да участват в  пет различни китарни работилници с обща тема: Импровизацията!

28-и октомври започна с китарната Фламенко работилница на Барселонския талант Еду Вико, и продължи с работилницата на един от най-търсените басисти на България – Ивайло Звездомиров, който наскоро видяхме на сцената заедно с ФСБ. Денят завърши Българо-Американския китарист Боян Бо, който тази година направи своя дебют на един от най-големите фестивали на света – Гластънбъри, Англия.

29-и октомври започна с уникалния Малтийски китарист Йес Псайла който ни даде един цял курс по импровизация, в което му партнира талантливия китарист и композитор Веселин Койчев. Денят продължи със световно-признатия Шред-Майстор Атанас Шишков, който въведе участниците във всички нюанси на зашеметяващата и предизвикателна тапинг техника!
За финалния Jam Session препоръчахме на всички желаещи да дойдат с китарите си. Ако нямате никакъв опит в импровизацията, това за Вас ще бъде идеалната възможност да започнете!

 

 • На 28-и октомври ще имате невороятната възможност да се научите за фламенко китарата по време на работилница на барселонският китарист Еду Вико. Той направи специална програма за посещението си в Пловдив която ще включва: техники на фламенко китарата, фламандски стилове и техникте вариации и тънкостите на китарния акомпанимент в подчинение на гласа във фламенко музиката. Всички китарни ентусиасти ще могат да научат нещо ново и интругуващо.

  На Английски език или на Испански език със симултантен превод на Български. 

  Китарната Фламенко работилница на Еду Вико ще се състои на 28-ми октомври от 10:30 до 12:00 в  Културен център “Тракарт”

 • На 29-и октомври малтийския джаз китарист Йес Псайла ще проведе китарна работилница в компанията на талантливия Веселин Койчев. В рамките на 90 минути посетителите ще могат да научат конпцепцията, която Йес има за импровизацията, начините по които той черпи вдъхновение и идеи и как всичките ни музикални умения се сливат в едно, когато импровизираме свободно. С множество технически насоки и музикални примери това ще бъде един цял курс по импровизация, който не е за изпускане!

  Език: Английски и Български

  Йес Псайла и Веселин Койчев проведоха своята работилница по импровизация на 29 oктомври от 11:00 до 12:30 в Културен център “Тракарт”

 • Ивайло Звездомиров е един от най-търсените басисти в България. Неговите умения и индивидуален музикален подход са го поставяли в работната компания на множество международни и български музикални звезди. В международен план можем да споменем вокалиста на ТОТО – Боби Кимбал, китарната легенда Майк Стърн и вече покойният гений – Джон Лорд. Ивайло е успешно адаптивен към всякакви музикални стилове и в България може да бъде видян да споделя сцената с ФСБ, Графа, група „Те“ и Теодосий Спасов.

  Ивайло Звездомиров ще проведе своята бас работилница на 28-и октомври в Културен център “Тракарт”. от 12:30 до 14:00 часа. Не пропускайте възможността да почерпите от знанията на един от най-добрите и опитни български музиканти!

  Език: Български

  Покана от Ивайло Звездомиров

  Ивайло Звездомиров, за предстоящото му гостуване на Plovdiv GuitArt Festival 2017!

  Posted by GuitArt Festival on Monday, October 16, 2017

 • Боян „Бо“ Бояджиев е един от основателите на GuitArt Festival. Той е получил своето музикално образование в САЩ, където дълги години е бил работещ музикант и фестивален продуцент. След повече от две десетилетия, музикант и преподавател, Боян има собствен подход към импровизацията, който включва примеси от различни музикални култури, от различни части на света.

  Боян Бо ще проведе своята работилница на 28-и октомври в Културен център “Тракарт” от 14:30 до 16:00 часа. За 90 минути участниците в неговата работилница ще могат да научат за съвместимите скали и акорди, идеи и примери за прилагане на различни хармонии и ритмики на изпълнение. Участниците в  GuitArt Festival Povdiv 2017 могат да си носят китарите, за да се включат активно в работилницата. 

  GuitArt Festival Plovdiv Workshops

  Продуцентът на GuitArt Festival Боян Бо, Ви разказва за богатата ни програма от Китарни Работилници (Workshops) които ще се проведат в рамките на GuitArt Fest Plovdiv. "Не пропускайте възможноста да почерпите от знанията и опита на тези музиканти!" Безпланто за всички участници!

  Posted by GuitArt Festival on Sunday, October 22, 2017

 • Известният български китарист Атанас Шишков ще изнесе интерактивна работилница на тема ”Тапинг (дабъл хенд) техника” на 29-и октомври в Галерия ТракАрт, като част от програмата на Plovdiv GuitArt Festival 2017. Наречен “българският майстор на шреда“,  Атанас е виден и отразяван китарист, славейки се по света със съвършената си тапинг техника (tapping /double hand). Той умело я вплита в своите модерни джаз/фюжън композиции и джемове, последните от които намират редовна публика чрез неговия Youtube канал.

  Атанас Шишков е от малкото китаристи, които се радват на позитивните коментари на основателя на Shrapnel Records – Майк Варни, и също така получава адмирации за техниката и таланта си от един от най-известните китаристи в тази област – Стенли Джордан, след съвместен джем сешън.

  За да чуете и научите повече за Атанас Шишков и групата му Spiraless посетете: http://www.spiraless.com/music

ozio_gallery_nano