fbpx

GA Plovdiv 2018 Edu Vico

 

27.10.2018 г., 19:00 ч. – "Тайна страст" – фламенко спектакъл. Еду Вико септет.    Calendar

място: Драматичен театър Пловдив

 

Балерина от Националния балет на Испания гостува в Пловдив

На 27 октомври пловдивската публика се наслади на страстно фламенко и пищни костюми в спектакъла „Тайна страст““, със специалното участие на Мария Каварджикова.

След участието си в Пловдив през 2017-та, фламенко формацията на Еду Вико прави европейско турне в Белгия, Франция, Холандия, Полша и Швейцария, където аудиторията се докосва до това, което българската публика вече е изживяла – експлозивните емоции от докосващата сетивата музика и страстните танци, които оставят трайна следа в сърцата на хората.

На сцената тази година ще имаме удоволствието да видим: Еду Вико – китара; Рамон Тато – вокал; Мануел Перес Ернаис – флейта; Серхио Ди Финицио – бас китара; Анхел Дорао – перкусии;  Хуан Ередия „Нито“ и Виолета Барио – танц. Поетичните етюди на емблематичната българска актриса Мария Каварджикова ще допринесат за още по-чувствено изживяване.

Талантливият фламенко китарист Еду Вико показва музикална зрялост на много ранна възраст. Възпитаник на Conservatorio Superior de Guitarra Flamenca del Liceu и Taller de Musics в Барселона, Еду израства под попечителството на фламенко легенди като Хуан Гомес „Чикуело“ и Диего Кортез, които го тласкат на сцената на крехката възраст от 15 години, която става негов втори дом. Точно там той развива своята уникална техника, похват към ритъма и усет за мелодията. През 2012-та издава първия си албум „Notas al Aire“, с който печели голяма популярност по цял свят.

Виолета Барио (танц) От успехът й като финалистка на конкурса по танци Convocatoria Nacional de Baile в град Кастейон, Испания, Виолета Барио не е спряла да танцува. От 2001-ва до 2005-та , Виолета изучава испански танци в “Професионална Консерватория за Танц“ в Барселона към Театралния институт, под ръководството на професорите Кармен Хуге, Белен Кабанес и Хуан Карлос Лерида. Жаждата й да се потопи още по-дълбоко в стила я води в различни краища на Испания, където тя попива от знанията и различните интерпретации на фламенко танца. В резултат на това Виолета придобива неверояна техника и голяма страст като изпълнител.

Хуан Ередия „Нито“ (танц) е роден в Барселона и започва музикалното образование на 15 годишна възраст в академията „Хосе де ла Вега“. Продължава да задълбочава интереса си към фламенкото и на 18 години изучава стила с професори като Мигел Каняс, Кристобал Рейес, Хуан Фернандез, Пол Вакеро, Чорро и много други.  Започва професионалния си живот като танцьор в представления на Коста Брава. През 2003-та започва да танцува в компанията на Тео Бареа в Барселона, а през  2004-та се присъединява към „Балет де Кета Барсеро“, фламенко спектакъл който се играе в различни градове и дори в средновековни замъци в Испания. През 2013-та „Нито“ представя спектакъла „Compas de dos Corazones“ (ритъм на две сърца). През 2014-та младият танцьор е поканен от Сара Флорес да танцува в продукцията на „Мария де ла О.“ - един спектакъл който се играе в продължение на две години в Palau de la Música de Barcelona (Двореца на Музиката, Барселона). 

Серхио ди Финицио (бас китара) е изучавал пиано, бас китара, хармония и импровизция в елитни училища в Италия, Испания, Аржентина и САЩ. От 2003-та  насам той започва да се занимава усилено с фламенко под ръководството на маестро Карлос Бенавент, който е работил с музиканти като Пако Де Лусия, Чик Кърия, Майлс Дейвис и др.

Мануел Перез Ернаис (флейта) е композитор, продуцент и ненадминат флейтист с голям опит във фламенкото и фламенко-фюжъна. През 2010 година създава Flamencodelia – една нова концепция за разпространието на фламенко музиката по света, като смесва този автентичен стил с елементи от пънк, психаделика, и електроннна музика. Работил е с музиканти от калибъра на Доминго Ортега, Антонио Нахарро, Лос Лосада и Рафеал Агилар, с които правят турнета в Испания и по света.  

Рамон Тато (глас) – Рамон се потапя в света на фламенкото на 9 годишна възраст. С трупането на житейски опит, нещо което този стил изисква, Рамон започва да усеща фламенкото не просто като стил, но най-вече като начин на живот, заобиколен от традиции и обичаи, които формират един „кантанте“(певец). Работи с музикантите Алберто Понс, Оскар Пуиг, Серджио Муньоз, Виолета Баррио, Хуан Роман и др.

Анхел Дорао (перкусии) е роден през 1982-ра и освен като перкусионист, работи като музикален продуцет в студиото Музикарт Барселона, където е главно техническо лице в областа на озвучаването, с тясна специалност фламенко. Като перкусонист е сподялел сцената с артисти като Ла Тана (част от екипа на Пако Де Лусия), Мигел Толео, Хуан Абичуела Нието и много други, в множество зали в Испания и Франция – от Мурсия до Париж.

ozio_gallery_nano
 

GuitArt Login Logo