fbpx

GuitArt

Международен китарен фестивал

Неделя, Ноември 01, 2020 Новини 286

DelPadre ще отпразнуват юбилей с концерт в Пловдив на 1 ноември от 20 часа Bee Bop Café. Вече 10 години групата дарява почитателите си с радост от живота в чист вид. Всяка среща с тяхната музика пренася гостите в слънчева Испания или романтична Куба. Концертите на бандата са своеобразно пътешествие из целия испаноезичен свят.

Петък, Октомври 30, 2020 Новини 240

Дел Падре... на 10 години 

Юбилейният празник на DelPadre в Пловдив обещава да бъде наистина култов!

Купона ще бъде на 01.11.,20:00ч.в Bee Bop Café, Пловдив.

Вече 10 години DelPadre даряват почитателите си с радост от живота в чист вид. Всяка среща с тяхната музика пренася гостите в слънчева Испания или романтична Куба. Концертите на бандата са своеобразно пътешествие из целия испаноезичен свят.

Неделя, Октомври 25, 2020 Новини 278

Тази вечер можете да гледате онлайн концертите на Павел Ралев и Матеуш Ковалски

Павел Ралев е победителят в конкурса за фестивал GuitArt 2019 и новият изпълнител на EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative

Събота, Октомври 24, 2020 Новини 204

На 25 октомври от 19:30 ще можете да се насладите на онлайн концерт на Матеуш Ковалски. Матеуш Ковалски е класически китарист, роден през 1995 г. в Кошалин, Полша. Наскоро той получи международно признание, след като спечели няколко международни конкурса, включително: 1-ва награда в Международния фестивал на китарата RUST, Австрия (2018), 1-ва награда "Международен конкурс за китара Хоакин Родриго" в Олштин, Полша (2018) 1-ва награда в XIX Международен конкурс за китара в Krynica-Zdrój, Полша (2018), 1-ва награда + награда на публиката в XVIII Международен конкурс за китара в Антъни, Париж, Франция (2017).

Сряда, Октомври 21, 2020 Новини 198

Майстори на китарата...

Веселин Койчев празнува годишнина с концерт в Пловдив

На 30.10. в Куклен театър - Пловдив, майсторът на китарата Веселин Койчев ще отпразнува 60-годишнината си с концерт под наслов „Майстори на китарата“, където заедно с него на сцената ще се качат колеги, студенти и приятели на пловдивският музикант.

Понеделник, Октомври 12, 2020 Новини 269

Концертът на световно известната китаристка Анабел Монтесинос е част от поредицата събития на GuitArt фестивал

В условията на пандемия, музиката е по-важна от всякога. Вече от месеци музиканти по цял свят започнаха да изнасят виртуални концерти, използвайки различни социални платформи,  но хората останаха затворени по домовете си.

Организаторите на GuitArt решиха да опитат с нов подход при онлайн концертите, а именно, да съберат на по чаша вино меломани и любители на класическата китара в Куклен театър, Пловдив и заедно да се насладят на виртуозните изпълнения на красивата испанка на голям екран и хубав звук.