GuitArt

Международен китарен фестивал

Понеделник, Октомври 12, 2020 Новини 83

Концертът на световно известната китаристка Анабел Монтесинос е част от поредицата събития на GuitArt фестивал

В условията на пандемия, музиката е по-важна от всякога. Вече от месеци музиканти по цял свят започнаха да изнасят виртуални концерти, използвайки различни социални платформи,  но хората останаха затворени по домовете си.

Организаторите на GuitArt решиха да опитат с нов подход при онлайн концертите, а именно, да съберат на по чаша вино меломани и любители на класическата китара в Куклен театър, Пловдив и заедно да се насладят на виртуозните изпълнения на красивата испанка на голям екран и хубав звук.

Вторник, Октомври 06, 2020 Новини 63
Победители от китарни конкурси дават началото на GuitArt Festival в Пловдив

Онлайн концертите на Павел Ралев (България), победител на „Международен конкурс за класическа китара GuitArt 2019“ и Матеуш Ковалски (Полша), победител на „Конкурс за класическа китара EuroStrings 2019“ ще бъдат на 25.10.2020 на официалната страница на GuitArt във фейсбук и други стриминг платформи.

Вторник, Октомври 06, 2020 Новини 70

Онлайн концертите на Павел Ралев(България), победител на „Международен конкурс за класическа китара GuitArt 2019“ и Матеуш Ковалски (Полша), победител на „Конкурс за класическа китара EuroStrings 2019“ ще бъдат на 25.10.2020 на официалната страница на GuitArt във фейсбук и други стриминг платформи.

На тазгодишното издание на фестивала, участие ще вземат и петима от младите китаристи,  победители от конкурсите на фестивалите от платформата EuroStrings - Нино Д'Амико (Италия), Мая Крали (Словения), Флавио Нати (Италия), Луис Алехандро Гарсия (Испания), Каси Мартин (Франция), които ще дадат майсторски класове на млади български китаристи.